Blog dosud nebyl aktivován. Jako potvrzení Vám byl odeslán e-mail, obsahující aktivační klíč. Pokud jste vlastníkem tohoto blogu a nedostali jste aktivační e-mail, nebo jste jej omylem smazali, přihlaste se prosím a nechte si jej poslat znovu.

Vím, jak se uzdravit z bulimie....

21. dubna 2009 v 20:44 | Hedi |  Plány
...bude to těšké, ale já to dokážu !!!
Tu jsou všechny typy :) Kamarádka, moje zlatíško, mi to poslala po icq :)


Gažik Smažik ‎(19:35):
...nedavajte si prilis velke ciele....nepovedzte si uz sa nikdy nesmiem prejest ...uz nikdy nebudem vracat....tie pravdepodobne nesplnite hned a budete z toho akurat v depresii...dajte si menej narocne mensie ciele...



Gažik Smažik ‎(19:37):
otazka Kdy je vhodne zacit? odpoved: prave teraz...neodkladajte zaciatok na pondelok alebo az sa budete "citit dobre" zacnite hned teraz....




Gažik Smažik ‎(19:42):
tady je napisane ze je dobre ked si napises pre a proti bulimie...aby si si uvedomila co ti to robi s telom a dusou hlavne a aby si si uvedomila preco chces s tym skoncit...napisat na papier vsetko



Gažik Smažik ‎(19:45):
tu je zase to ze si nemas davat nejake neprimerane ciele ale skor mensie "plany" treba na dalsie 2 dni alebo tyzden ...nie na mesiac....a ze ak sa chces zbavit bulimie tak pravdepodobne nez sa "naucisjest" tak nebudes chudnut a bude sa ti zdat ze toho jedla je dost ...ale ze ked si to spocitas kolko zies v zachvate tak to nie je nic...a ze je dolezite jest "dostatocne porcie"



Gažik Smažik ‎(19:46):
dalej 2. kapitola Jak poznat lepe svuj problem
aby si si uvedomila kde robis chybu je dobre si robit jedalne zaznamy...



Gažik Smažik ‎(19:49):
proste si zapisovat UPLNE vsetko co zies a ypijes..aj ked si len odzdibnes tak vsetko zapisat...zapisat si kedy jes...co si ziedla...kde si to jedla....potom pocit aky si mala po jedle napriklad ci si myslis ze si toho ziedla vela ....potom ci si po tom vracala alebo si vzala prejimadlo....a naposledy pocity u jedla a po jedle...ci sa citis prejedena alebo preco si to ziedla napr . ci si nebola nastvana alebo tak
toto fakt doporucujem si podstivo urobit vazne to e super to som robila aj ja



Gažik Smažik ‎(19:50):
dalej..



Gažik Smažik ‎(19:52):
strach z tloustky byva najcastejsi problem preco nechcete jestnormalne alebo beriete prejimadla a zvraciate....ked zacnete jest normalne je pravdepodobne ze vasa vaha bude kolisat ale to sa po niekolkych dnoch upravi...



Gažik Smažik ‎(19:56):
potom ze ak sa chces vyliecit z bulimie..nie je to lahke a nemala by si zaroven chcoet zhodit nejake kila...je normalne ze priberies nejake to kilo ak zacnes normalne jest ale telo si po case zvykne prave na pravidelny prisun potravy a nebude ukladat tuk na horsie casy... prave to je hlavny dovor priberania..ze nejes a potom sa prejes velkymmnozstvom jedla..telo si pameta ze pred tym nemalo energiu z jedla a "boji sa" ze sa to bude opakovat a tak radsej to jedlo ulozi v podobe tuku na horsie casy...co sa nestane k budes pravidelne jest



Gažik Smažik ‎(19:57):
co znamena az budu zdrava omalu budu prestavat? s cim jako?



Gažik Smažik ‎(20:01):
3.kapitola Jak jist a nezvracet



Gažik Smažik ‎(20:04):
takze...zdrave jidelni navyky nespocivaju v tom ze jite malo ale v tom ze jete v spravnu dobu a primerane...



Gažik Smažik ‎(20:06):
praca s jedalnymi zaznamaami.... projdete si zaznamy za posledy tyden....mozna ze zistite ze stale nieco uzdibujete alebo ze cez den jete primalo a vecer sa potom prejete ( moj problem ) Najcastejsim dovodom prejedenia je hlad. preto je dolezite jest pravidelne a asi 4-6 krat za den z coho su 3 jedla hlavne, to znamena ze su vydatnejsie a maju inu skladbu...



Gažik Smažik ‎(20:09):
Je dolezite si vytvorit jedalny plan...to znamena naplanovat si kedy budes jest ake jedlo....napr. ranajky o pol 8 , desiata o 10, obed o 1, svacina o pol4, vecera o 6 a ked tak aj 2. vecera podla toho o kolkej ides spat.nestresujte sa ale ked nebudete mat jedlo presne na
minutu pripravene...



Gažik Smažik ‎(20:12):
jake su vyhody pravidelneho rezimu? v kriticku dobu napr vecer nebudetet vyhladovany a budete sa lepsie kontrolovat....avase jedlo ziska rad a nebudete sa musiet riadit pocitmi ( hlad a chuť) ktore su skreslene bulimiou...jidlo v urcenu dobu je "povolene" a nemali by ste si ho vycitat....jidlu mimo urcenu dobu budete vediet lepsie odolat lebo budete vediet ze napr. za hodinu budete vecerat (povolene jedlo) budete mat prehlad o tom co jete...



Gažik Smažik ‎(20:14):
v ziadnom pripade nesmiete vynechat ranajky ani obed ani veceru!!!nezapominajte ze aj ranajky su hlavne jedlo a preto iba jogurt alebo ovocie nestaci!!
vynechajte nahrazky jedla ako napriklad cukriky a zuvacky...lebo si zvyknete ma tstale nieco v puse co je nebezpecne u prejedania
pite vzdy az po jedle!!



Gažik Smažik ‎(20:15):
u jidla zacinajte najviac vydatnym jedlom a neprechadzajte od sladkeho k slanemu!
saldkym sa konci..



Gažik Smažik ‎(20:16):
vyhybajte sa "light" a nizkoenergetickym potravinam...



Gažik Smažik ‎(20:17):
snazte sa jest v spolecnosti..tam sa menej casto prejete ako ked ste samy



Gažik Smažik ‎(20:18):
bude velmi tazke nerobit veci ktore ste i navykli....nutkave pocitysa prejest...ale vydrzte a pokracujte...



Gažik Smažik ‎(20:20):
nic neodkladajte a zacnite hned! co je naplanovane to je povolene a teda si to nemozete vycitat....naopak nebezpecne je vynechavat niektore z naplanovanych jedal!
jo nemas zac musime si predsa pomahat sme v tom spolu



Gažik Smažik ‎(20:22):
ked ste sa pred tym skutocne prejedali je mozne ze sa budete citit nedojedeny a malo nasyteny...je to vsak v dosledku roztiahnuteh zaludku a zvyku oci na plne taniere....po case si zaludok aj oci zvyknu na normalne porcie ....



Gažik Smažik ‎(20:23):
svoj jedalny plan si robte poctivo kazdy den a vecer si podtrhnite co ste mali naplnovane a naozaj ste dodrzali...tak budete vidiet svoje pojroky..
*pokroky



Gažik Smažik ‎(20:25):
nemali by ste vynechavat jedlo...a ak viete ze idete niekam prec a nestihnete naplanovane jedlo v kazdom pripade si zoberte nieco zo sebou napr oblozeny chlebik , musli tycinku alebo ovocie....keby ste totiz nejedli lahko by sa stalo ze keby ste prisli domov a vyhladovany ziedli by ste vsteko cio by ste mali o ruke...prejedli sa....



Gažik Smažik ‎(20:33):
zvraceni a projimadla....vacsina bulimiciek zacina so zvracanim a prejimadlami aby kontrolovala svoje prejeanie...je to vsak naopak! ked vies ze jedlo ktore zies mozes vyvratit a "zbavit sa ho" tak si casto povies "teraz si konecne mozem dopriat aj tak sa toho zbavim" to vsak vedie k este vacsiemu prejedaniu a konzumaci stale vacsieho mnozstva jedla!



Gažik Smažik ‎(20:35):
zvracanie neodstrani z tela kalorie...a urcita cast energie je absorbovanaa pri stale castejsim zvracani moze viest k vzrastu telesneej hmotnosti !
nebezpecne a pokud ide o redukci telesnej hmotnosti zcela neucine u prejimadla!!!!



Gažik Smažik ‎(20:36):
lebo sposobuju vyprazdnenie tlusteho streva ale energia z prijateho jedla je uz vyuzita v tenkom creve!!



Gažik Smažik ‎(20:37):
telo si na prejimadla lahko zvykne a bude potrebovat stale vyssie davky!



Gažik Smažik ‎(20:38):
prerusenie brania prejimadiel je spojene casto so zacpou a otokmi.



Gažik Smažik ‎(20:39):
ked jes je dobre si naplanovat pred zacatim jedla co budes robit potom ked dojes...aby si si nedala dalsie jedlo a neprejdla sa...napr. ukludim si izbu, zavolam kamosku, pojdem vyvencit psa a pod



Gažik Smažik ‎(20:40):
tak to je asi tak zhruba vsetko z 3 kapitoly


Gažik Smažik ‎(15:48):
kapitola 4. cast Jak urcit velikost porcii?
Gažik Smažik ‎(15:49):
naormalna porcia je 2-3 rohliky k snidani, 2-5 knedliku na obed...
Gažik Smažik ‎(15:50):
najlepsie je ked nechas rozhodovanie o mnozstve na druhom cloveku lebo ten ti urci naj"normalnejsiu" porciu...
ale malo by stacit cislo 5...
Gažik Smažik ‎(15:52):
preto je dobre davat si pozor na pochutiny napr piskoty susenky alebo jednohubky pretoze tak lahko stratis kontrolu nad tym kolko si toho ziedla...
potraviny nedelte...sneste cele pecivo alebo cely jogurt ale napr u cokolady je normalny porcia jeden riadok...
Gažik Smažik ‎(15:53):
jeden rohlik je dobry ako svacina ale mala snidane.....
Gažik Smažik ‎(15:54):
v pripade jidel konzumovanych mimo hlavne jedla...by pocet 1 mal stacit...napr jeden rohlik...jedno jablko, jeden jogurt
Gažik Smažik ‎(15:56):
v pripade sypkych potravin ako su lupienky, musli ,vlocky je dobrym meritkom hluboky tanier...

Gažik Smažik ‎(19:47):
to hovorim aj z vlastnej skusenosti ja...ze to je dost dobre
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama